Αμαλιάδα

Επίσκεψη στο ΤΕΙ Αμαλιάδας

Στις 20 Νοεμβρίου 2014, οι μαθητές της Β΄ τάξης του Τομέα Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής του σχολείου πραγματοποίησαν προγραμματισμένη επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στην Αμαλιάδα.

Τους μαθητές υποδέχθηκε θερμά εκ μέρους της Διοίκησης ο καθηγητής κύριος Γεώργιος Σαλάχας, ο οποίος με ιδιαίτερα φιλική διάθεση προχώρησε σε ενημέρωση για τα τμήματα της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και τις επαγγελματικές προοπτικές που δίνονται στους αποφοίτους τους.

Στη συνέχεια οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους άριστα εξοπλισμένους χώρους των εργαστηρίων, τόσο από τον ίδιο τον κο Σαλάχα όσο και από τους συναδέλφους και συνεργάτες του κυρίους Ζερβουδάκη, Καραναστάση και άλλους. Τα εργαστήρια Εντομολογίας με την εντυπωσιακή ποικιλία σε εκθέματα, καθώς και Φυσιολογίας Φυτών και Λαχανοκομίας ? Ανθοκομίας με τις νέες τεχνικές πολλαπλασιασμού των φυτών, κέντρισαν το ενδιαφέρον των μαθητών που βομβάρδιζαν με ερωτήσεις τους καθηγητές.

Τέλος, η ξενάγηση στις εγκαταστάσεις των Θερμοκηπίων - Εργαστηρίων της Σχολής, όπου εφαρμόζονται νέες τεχνικές καλλιέργειας, όπως η Αεροπονική καλλιέργεια που αποτελεί μια πρωτοποριακή μέθοδο καλλιέργειας λαχανοκομικών και ανθοκομικών φυτών, εντυπωσίασε τους μαθητές που ολοκλήρωσαν έτσι την τόσο ενδιαφέρουσα επίσκεψη.

Η ομάδα μαθητών ? καθηγητών, αποχώρησε από τη Σχολή έχοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και δίνοντας την υπόσχεση ότι θα επιστρέψει για μια νέα επίσκεψη.

ypaideias
digi school
Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο
Τεχνική Στήριξη
Saferinternet.gr