Αμαλιάδα

Συμμετοχή στο Κερνάμε Ελλάδα 2015

Το 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας συμμετείχε και φέτος με μεγάλη επιτυχία στο Φεστιβάλ Κερνάμε Ελλάδα που διεξήχθει στην Αμαλιάδα το τριήμερο 20 - 22 Μαρτίου 2015.

To σχολείο μας έχει λάβει μέρος σε 8 Εκθέσεις τα τελευταία 4 χρόνια σε Πανελλήνιο (συνδιοργάνωση Σύνδεσμος Επιχειρηματικότητας Νέων και Υπουργείο Παιδείας) και Τοπικό επίπεδο (Αμαλιάδα, Πύργος). Έχει δώσει το παρόν σε όλες τις εκθέσεις «Κερνάμε Ελλάδα» κάθε χρόνο με διαφορετικά προϊόντα.

Η φετινή συμμετοχή είναι διπλή καθώς εκπροσωπείται μέσω της εικονικής επιχείρησης της Β΄ Τάξης "Βοτανόκοσμος Ηλείας", η οποία δραστηριοποιείται στο ηλεκτρονικό εμπόριο με πραγματικά προϊόντα που παρήγαγαν οι ίδιοι οι μαθητές, στις εγκαταστάσεις του σχολείου, όπως δενδρολίβανο, ρίγανη, λουίζα, πελαργόνιο, κάπαρη, λεβάντα, τσάι του βουνού, θυμάρι, δυόσμο και φασκόμηλο. Η εικονική επιχείρηση παραγωγής και πώλησης αρωματικών βοτάνων, αποτελεί προϊόν συνεργασίας των μαθητών της Β' Τάξης, των Τομέων Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής και Διοίκησης και Οικονομίας. Αυτή είναι η τέταρτη εικονική επιχείρηση των μαθητών και υπολογίζεται πως σ΄ αυτές έχουν εμπλακεί περισσότεροι από 180 μαθητές, εμβαθύνοντας στα μυστικά του επιχειρείν.

P1281145

Τη δεύτερη εκπροσώπηση αποτέλεσαν οι μαθητές της Α? Τάξης, οι οποίοι, στα πλαίσια του μαθήματος της Τεχνολογίας Τροφίμων της Ομάδας Προσανατολισμού Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, παρασκεύασαν στους χώρους του σχολείου, με αυστηρά ποιοτικά κριτήρια (πρώτες ύλες, συνθήκες υγιεινής, απολυμάνσεις, εργαλεία, υλικά, ενδυμασία κ.α) παραδοσιακό τραχανά, γευστικές μαρμελάδες, σάλτσα ντομάτας και γλυκίσματα. Για τα προϊόντα οι μαθητές επέλεξαν συσκευασίες και τοποθέτησαν ετικέτες με όλα τα χαρακτηριστικά (υλικά, θερμίδες, ημερομηνία παραγωγής κ.α), γραμμικό κώδικα QR code που παραπέμπει στις αντίστοιχες ιστοσελίδες και, τέλος, δημιούργησαν οπτικό υλικό για τα πλεονεκτήματα της Μεσογειακής Διατροφής.

Και οι δυο ομάδες σχεδίασαν και ενσωμάτωσαν στα προϊόντα τους ειδικές ετικέτες με το λογότυπο του σχολείου και του Φεστιβάλ "Κερνάμε Ελλάδα" εμβαθύνοντας στα θέματα του design και του marketing.

Στην προετοιμασία και τις εκθέσεις έλαβαν μέρος, με απόλυτα ομαδικό πνεύμα και αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές, περισσότεροι από 60 μαθητές και οι εκπαιδευτικοί Αποστολία Πλιάσσα, Παναγιώτης Κουκουμτζής, Παναγιώτα Κοτσέτα, Είσάβετ Καραγιάννη, Ιωάννης Μανδραβέλης, Δήμητρα Σεϊντή, Διονυσία Πατσούρη και Αλέξανδρος Μπόκος.

Ο Διευθυντής του σχολείου κος Κώστας Κωνσταντούλας, δήλωσε σχετικά:

Νιώθω ευτυχής να είμαι μέλος και να εκπροσωπώ μια τόσο καλή και δυνατή ομάδα, αυτή των μαθητριών, μαθητών και εκπαιδευτικών του 2ου ΕΠΑ.Λ. Αμαλιάδας. Το σχολειό μας προσπαθεί συνεχώς να συνδέει τα μαθήματα με την πρακτική, με περισσότερες από 40 δράσεις κάθε χρόνο και η συμμετοχή σ΄ αυτήν την έκθεση αποτελεί άλλο ένα πολύ καλό παράδειγμα. Για να βγει αυτό το αποτέλεσμα απαιτήθηκαν πολλές μέρες προετοιμασίας πρωί και απόγευμα από μαθητές και καθηγητές. Στόχος μας είναι η εμπέδωση του ομαδικού πνεύματος και η προετοιμασία των παιδιών σε ένα πλήρες φάσμα εργασιών που ξεκινά από την παραγωγή και φτάνει μέχρι την προώθηση, τη διαφήμιση και την διάθεση των εξαιρετικών προϊόντων της Ηλειακής Γης.

ypaideias
digi school
Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο
Τεχνική Στήριξη
Saferinternet.gr