Αμαλιάδα

2ο ΕΠΑ.Λ. Αμαλιάδας: "Εικονική επιχείρηση" απ? τα? θρανία!

Για τέταρτη συνεχομένη φορά και με απόλυτη επιτυχία, το 2ο ΕΠΑ.Λ. Αμαλιάδας συμμετείχε στην Πανελλήνια Έκθεση «Trade Fairs 2015». 

eae9a304ebc0fa411ec504ecd8c0a23b XL

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου στο The Mall Athens υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece (ΣΕΝ/JA Greece).

Οι εικονικές επιχειρήσεις των μαθητικών ομάδων θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή και η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην πανευρωπαϊκή έκθεση «JA-YE European Trade Fair 2015», που φέτος θα πραγματοποιηθεί στη Ζυρίχη της Ελβετίας στις 28-29 Μαΐου 2015. Για την αξιολόγηση των μαθητικών ομάδων θα ληφθούν υπόψη παράγοντες όπως η καινοτομία, η ποιότητα, η παρουσίαση και η απήχηση που έχουν τα προτεινόμενα προϊόντα και οι υπηρεσίες.

Η επιχείρηση περιγράφεται από τους συντελεστές που είναι όλοι οι μαθητές της Β τάξης και των 4 ειδικοτήτων του σχολείου και οι εκπαιδευτικοί Πατσούρη Διονυσία, Σεϊντή Δήμητρα, Καραγιάννη Ελισάβετ, Μπόκος Αλέξανδρος, Κοτσέτα Πανγιώτα, Μανδραβέλης Ιωάννης και Κουκουμτζής Παναγιώτης ως εξής:

Ο «Βοτανόκοσμος Ηλείας» είναι μια εικονική επιχείρηση που συστήσαμε οι μαθητές της Β΄ Λυκείου του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας κατά το σχολικό έτος 2014-2015. Πρόκειται για μια καινοτόμα επιχείρηση παραγωγής και πώλησης αρωματικών βοτάνων, τα οποία παράγονται από εμάς τους ίδιους στο χώρο του σχολείου με ιδία μέσα.

2epal.amal.ekthesi1

Στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων του σχολείου μας, τη φετινή χρονιά 2014-2015, και συμβάλλοντας επικουρικά στο πρόγραμμα "Εικονική Επιχείρηση" αναλάβαμε το δικό μας περιβαλλοντικό πρόγραμμα σχετικά με τα αρωματικά φυτά και βότανα της Ηλείας.

Μιας και ζούμε στη φύση, σε αγροτική περιοχή, γνωρίζουμε αρκετά πράγματα για τα βότανα. Αν ρωτούσαμε δε τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας, θα μας αράδιαζαν τις γνώσεις τους για τις φαρμακευτικές και θεραπευτικές τους ιδιότητες. Ειδικά στις μέρες μας, πάρα πολλή συζήτηση γίνεται για να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση όλων μας, στη χρήση φυσικών φαρμάκων για την αντιμετώπιση ασθενειών και πολλές μελέτες εκπονούνται για την ευρύτερη γνωριμία, ειδικά των νέων, με τα βότανα. Παράλληλα λειτουργούμε και e-shop για τα προϊόντα μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://votanokosmos.eu/.

Η επόμενη συμμετοχή του σχολείου θα είναι στην έκθεση «Κερνάμε Ελλάδα», που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μάρτη στην Αμαλιάδα.

Ο διευθυντής του σχολείου κ. Κώστας Κωνσταντούλας, μας επισήμανε:

Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία μέσα από αυτό το πρόγραμμα, να έρθουν σε επαφή με πολύ κόσμο στις εμπορικές εκθέσεις, αλλά μέχρι να φτάσουν εκεί μαζί με τους καθηγητές τους μαθαίνουν να αναλαμβάνουν ρόλους και ευθύνες, να διαχωρίζονται και να επιλύουν προβλήματα, να δημιουργούν με ομαδικό πνεύμα και να εφαρμόζουν στην πράξη αυτά που μαθαίνουν στα μαθήματά τους του σχολικού προγράμματος. Το σχολείο μας με τη συμμετοχή του στις δράσεις αειφορίας και εξωστρέφειας, διαφημίζει τον Δήμο μας και τον τόπο μας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό με τα προγράμματα Erasmus+.

Οφείλω να ομολογήσω πως το τελευταίο διάστημα, πολλές φορές αισθανόμαστε μόνοι σ? αυτήν την προσπάθεια, αλλά και τις υπόλοιπες δράσεις που υλοποίει το σχολείο μας. Αυτό όμως δεν μας απογοητεύει, αντίθετα μας πεισμώνει και φέρνουμε καλύτερα αποτελέσματα».

Πηγή: eproini.gr

ypaideias
digi school
Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο
Τεχνική Στήριξη
Saferinternet.gr