Αμαλιάδα

Συμμετοχή στο 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στον Πύργο

Το σχολείο μας έλαβε μέρος στο 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στον Πύργο την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015.

5digifest

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους.

Το Φεστιβάλ είναι ανοικτό στην κοινωνία και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία.

Στα πλαίσια του 5ου Μαθητικού Φεστιβάλ δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιαστούν έργα ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία δημιουργήθηκαν στα μαθήματα Πληροφορικής όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο), στο μάθημα Βιωματικές Δραστηριότητες του Γυμνασίου, στο μάθημα Ερευνητικές Εργασίες (Project) των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και στο μάθημα Ειδική Θεματική Δραστηριότητα (ΕΘΔ) των ΕΠΑΛ. Παρουσιαστηκαν, επίσης, έργα τα οποία δημιουργήθηκαν από κάποια σχολική δραστηριότητα (Περιβαλλοντική, Πολιτιστική, Αγωγής Υγείας κ.α.) ή από διαθεματικό/διεπιστημονικό σχέδιο συνεργασίας μεταξύ του μαθήματος της Πληροφορικής και άλλων μαθημάτων.

Η συμμετοχή του σχολείου μας αφορούσε το ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης βοτάνων, προϊόν συνεργασίας των μαθητών της Β' Τάξης, των Τομέων Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής και Διοίκησης και Οικονομίας. Το έργο αποτελεί μέρος της εικονικής επιχείρησης παραγωγής και πώλησης βοτάνων Βοτανόκοσμος Ηλείας που δημιουργήθηκε στα πλαίσια εκπόνησης περιβαλλοντικού προγράμματος σε συνεργασία με το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα είναι κατασκευασμένο με το ελεύθερο Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου Joomla CMS και για τις λειτουργίες της αγοράς προϊόντων χρησιμοποιεί το δωρεάν πρόσθετο Hikashop. Η παρουσίαση δημιουργήθηκε με το λογισμικό Prezi.

ypaideias
digi school
Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο
Τεχνική Στήριξη
Saferinternet.gr