Αμαλιάδα

Εκδηλώσεις 1ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού

Το 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας συμμετείχε στην 1η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, η οποία θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά φέτος από το Υπουργείο Παιδείας και θα γιορτάζεται την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου. Στο πλαίσιο της ημέρας αυτής το σχολείο μας διοργάνωσε μια σειρά από δραστηριότητες.

Η ημέρα ξεκίνησε με τη διεξαγωγή αγώνα ανωμάλου δρόμου μήκους 2000μ σε κατάλληλη διαδρομή που περνούσε μέσα από αγροτικούς δρόμους γύρω από το χώρο του σχολείου. Στον αγώνα συμμετείχε το σύνολο σχεδόν των μαθητών του σχολείου καθώς και το σύνολο των καθηγητών.

Ακολούθησε η προβολή της κινηματογραφικής ταινίας «Συγγραφείς της ελευθερίας» στο σύνολο των μαθητών του σχολείου. Η ταινία (και το αντίστοιχο βιβλίο) βασίζονται σε αληθινά γεγονότα και δίνουν θάρρος στους εκπαιδευτικούς παροτρύνοντάς τους να προσπαθήσουν εναλλακτικά, για να προσεγγίσουν τους "δύσκολους" μαθητές.

Μια νέα δασκάλα ξεκινάει να δουλεύει σε μία τάξη, σε  σχολείο του Los Angeles, με πολυπολιτισμική σύνθεση και παραβατικούς μαθητές. Καταφέρνει να δημιουργήσει μια πραγματικά διαφορετική τάξη, μέσα από εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης με στόχο τη γεφύρωση του επικοινωνιακού χάσματος μεταξύ των κοινοτήτων και την ενασχόληση των μαθητών με δραστηριότητες ουσίας για την πνευματική και ψυχική ολοκλήρωσή τους.

Στη συνέχεια οι μαθητές εκφράστηκαν και προβληματίστηκαν, στα πλαίσια του θεματικού άξονα της σημερινής μέρας που ήταν "Ρατσισμός και Διαφορετικότητα - Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι", δημιουργώντας συνθήματα που σχημάτισαν με γράμματα από χαρτόνια και με το σώμα τους και συνθέτοντας κολάζ με αντιρατσιστικά συνθήματα.

Το κλείσιμο της ημέρας περιελάμβανε επίδειξη πολεμικών τεχνών και χορών της Κούβας από τον Κουβανό δάσκαλο πολεμικών τεχνών Juan Escobar. Οι μαθητές δοκίμασαν διάφορες κινήσεις και ασκήσεις και στη συνέχεια χόρεψαν μέχρι τελικής πτώσης υπό τις οδηγίες του κ. Juan, τον οποίο και ευχαριστούμε.

ypaideias
digi school
Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο
Τεχνική Στήριξη
Saferinternet.gr