Αμαλιάδα

Συμμετοχή στο Διαγωνισμό «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον»

Το σχολείο μας πρόκειται να συμμετάσχει στο Διεθνή Διαγωνισμό άρθρου, φωτογραφίας και βίντεο του Διεθνούς Δικτύου ΠΕ «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον».

Ο Διεθνής αυτός Διαγωνισμός, του οποίου Εθνικός Συντονιστής στην Ελλάδα είναι η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, διεξάγεται κάθε χρόνο για την ανάδειξη του καλύτερου άρθρου, φωτογραφίας και βίντεο με περιβαλλοντικό περιεχόμενο. Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν όλα τα σχολεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια που συμμετέχουν στο Δίκτυο ΠΕ της ΕΕΠΦ.

Τα περιβαλλοντικά θέματα με τα οποία μπορούν να ασχοληθούν οι μαθητές μπορούν να αφορούν σε διάφορα θέματα όπως, η κλιματική αλλαγή, η βιοποικιλότητα, το νερό, τα απορρίμματα κ.α.

Το σχολείο μας, για τη φετινή χρονιά, συμμετέχει με ένα βίντεο και μια φωτογραφία.

Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον

Environmental Consciousness For Our Sake

Το βίντεο με τίτλο ?Environmental Consciousness For Our Sake? δημιουργήθηκε στα πλαίσια της Σχολικής Σύμπραξης Comenius με τίτλο ?Love The Nature, Save Your Future? που συμμετέχει το σχολείο μας, το 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας.

Προβλήθηκε στην 6η συνάντηση των χωρών μελών του προγράμματος που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ondes της Γαλλίας 11 έως 17 Νοεμβρίου 2012 (http://lovethenature.yolasite.com/6-fr.php). Δημιουργήθηκε από τους μαθητές Κυπριανίδη Βαλάντη (17 ετών) και Κότσαλη Ιωάννη (17 ετών) με υπεύθυνους καθηγητές τους Κωνσταντούλα Κωνσταντίνο ? Πληροφορικής - Διευθυντής και Καραγιάννη Ελισάβετ ? Οικονομολόγος.

Οι μαθητές πραγματοποίησαν επιτόπια έρευνα σε παράνομο χώρο ρίψης απορριμμάτων 17 km έξω από την Αμαλιάδα στο Νομό Ηλείας. Το βίντεο που δημιούργησαν αποτελεί έναυσμα για προβληματισμό σχετικά με το πόσο ευάλωτη είναι η σχέση του ανθρώπου με τη φύση. Υπάρχουν μέρη μοναδικής ομορφιάς που αντικρύζεις την υπέροχη φύση όπου όμως κάποιοι ασυνείδητοι εναποθέτουν συστηματικά απορρίμματα.

Environmental Consciousness For Our Sake

Water

Η Ελλάδα περιβάλλεται από νερό. Η χώρα διαθέτει περίπου 16000 km ακτογραμμής, η οποία κατοικείται περίπου από το 70% του ελληνικού πληθυσμού. Γύρω από την ακτογραμμή αυτή συγκεντρώνονται πλήθος δραστηριοτήτων και χρήσεων (αναψυχή και τουρισ?ός, βιο?ηχανία, ε?πόριο, αλιεία και υδατοκαλλιέργειες, γεωργία και κτηνοτροφία, επικοινωνία και θαλάσσιες ?εταφορές, υγροβιότοποι). Τέτοιες δραστηριότητες λαμβάνουν χώρα και στην παραλία της Κουρούτας η οποία βρίσκεται στο Δήμο Ήλιδας του Νομού Ηλείας, όπου και τραβήχτηκε η φωτογραφία από το μαθητή Γιαλαμά Αντώνιο (16 χρονών).

Η φωτογραφία έχει τίτλο ?Water? και δημιουργήθηκε στα πλαίσια της Σχολικής Σύμπραξης Comenius με τίτλο ?Love The Nature, Save Your Future? που συμμετέχει το σχολείο μας, το 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας. Θα λάβει μέρος σε έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στην 8η και τελευταία συνάντηση των χωρών μελών του προγράμματος στην πόλη ?ekerp?nar της Τουρκίας από τις 12/05/2013 έως τις 18/05/2013 (http://lovethenature.yolasite.com/8-tr.php).

Υπεύθυνοι καθηγητές είναι οι Αλέξανδρος Μπόκος ? Πληροφορικής και Ελισάβετ Καραγιάννη ? Οικονομολόγος. Συμμετείχαν επίσης οι μαθήτριες:

 1. Κοτσέτα Διονυσία (15 χρονών)
 2. Κότσιφα Ιωάννα (15 χρονών)
 3. Λιγγοπούλου Δήμητρα (15 χρονών)
 4. Ανδρικοπούλου Αναστασία (16 χρονών)
 5. Ζαχαροπούλου Φανή (16 χρονών)
 6. Κογκάκη Βερόνικα (16 χρονών)
 7. Κοτσέτα Κωνσταντίνα (16 χρονών)
 8. Λιαποπούλου Μαρία (16 χρονών)
 9. Μακροπούλου Κλεονίκη (16 χρονών)
 10. Μπουτζαρέλη Νίκη (16 χρονών)
 11. Σταθοπούλου Γεωργία (16 χρονών)
 12. Τεμπονέρα Ασήμω (16 χρονών)
 13. Τριχά Παυλίνα (16 χρονών)
ypaideias
digi school
Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο
Τεχνική Στήριξη
Saferinternet.gr