Αμαλιάδα

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας 2012

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2011-2012 η Β΄Τάξη του τομέα Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών πραγματοποίησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιχειρηματικότητας "Εικονική Επιχείρηση".

Το πρόγραμμα αυτό υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ). Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια ομαδική δραστηριότητα, όπου οι μαθητές δημιουργούν μια δική τους εικονική επιχείρηση και παράγουν ένα καινοτόμο προϊόν, φιλικό στο περιβάλλον, αναλαμβάνοντας επαγγελματικούς ρόλους.

Η δικιά μας επιχείρηση ονομάστηκε "Λιχούδης" και σκοπός της ήταν να καλύψει την ανάγκη των καταναλωτών για αγνά, φυσικά, παραδοσιακά, χειροποίητα προϊόντα, ντόπιας παραγωγής, χωρίς συντηρητικά. Τα προϊόντα που συσκευάσαμε και προωθήσαμε ήταν μαρμελάδες σε βαζάκια, σταφιδόψωμα και λάδι σε γυάλινο μπουκάλι.

Είχαμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε μαζί με άλλα 100 περίπου σχολεία στον τελικό του Πανελλαδικού Διαγωνισμού του ΣΕΝ "Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2012" που διοργάνωσε το Σωματείο "Επιχειρηματικότητα Νέων" στις 2 και 9 Μαρτίου 2012 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

Παρευρεθήκαμε στην Αθήνα στο Εμπορικό Κέντρο "MALL" όπου είχαμε τη δυνατότητα να προβάλουμε τα προϊόντα μας σε περίπτερο που είχαμε στήσει και διακοσμήσει. Η προσέλευση του κοινού στο περίπτερό μας ήταν μεγάλη με αποτέλεσμα να ξεπουλήσουμε όλα μας τα προϊόντα. Αυτό όμως που μας έκανε ακόμα ποιο περήφανους ήταν τα θετικά σχόλια των κριτών και των διοργανωτών της έκθεσης.

ypaideias
digi school
Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο
Τεχνική Στήριξη
Saferinternet.gr