Αμαλιάδα

Εικονική Επιχείρηση "Olympia Ilida"

«OLYMPIA ILIDA» τιτλοφορείται η εικονική επιχείρηση που ίδρυσαν οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας και τα προϊόντα της πραγματικά έγιναν ανάρπαστα στο 2ο Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα».

Η εικονική επιχείρηση ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2013 από τους μαθητές της Β? τάξης του Τομέα Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του 2ου ΕΠΑΛ, στα πλαίσια συμμετοχής του σχολείου στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση», που υλοποιείται σε συνεργασία με το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ).

sen-logo-small

Στόχος της συγκεκριμένης επιχείρησης είναι να καλύψει την ανάγκη των καταναλωτών για αγνό παραδοσιακό λάδι της περιοχής και η επιχείρηση των μαθητών προχώρησε στην ανάπτυξη και παραγωγή λεπτών προϊόντων, βασισμένων στο λάδι και τα θαυμάσια αρωματικά βότανα της ελληνικής φύσης.

Τα προϊόντα 

Έτσι λοιπόν η επιχείρηση των παιδιών παρασκεύασε και διαθέτει ελαιόλαδο με αρωματικά βότανα, σε διάφορες παραλλαγές, όπως με ροζ πιπέρι και δενδρολίβανο, με ρίγανη και λιαστές ντομάτες, με κανέλα, πιπερόνι και δάφνη, αλλά και με δαφνόφυλλο. Επίσης, διαθέτει και λάδι με αγουρέλαιο.

Η πρώτη παρουσίαση της επιχείρησης έγινε στο «Κερνάμε Ελλάδα», όπου το 2ο ΕΠΑΛ είχε δικό του περίπτερο και τα παιδιά αποδείχθηκαν εξαίρετοι πωλητές, αφού κατάφεραν σε πολύ λίγο χρόνο να ξεπουλήσουν όλα τα προϊόντα τους.

Σε πανελλαδικό επίπεδο 

Επόμενος στόχος, είναι να κατακτήσουν το κοινό και σε Πανελλαδικό επίπεδο, καθώς σήμερα η ομάδα αναχωρεί για την Αθήνα, καθώς αύριο το σχολείο θα συμμετάσχει στην Πανελλήνια έκθεση του προγράμματος «Νεανική Επιχειρηματικότητα» που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, διοργανώνεται από το ΣΕΝ και θα φιλοξενηθεί στο «The Mall».

Είναι η τρίτη φορά που το σχολείο λαμβάνει μέρος στη συγκεκριμένη έκθεση και έχει σημειώσει πολύ καλά αποτελέσματα, ενώ στόχος μαθητών και καθηγητών, είναι να διακριθεί η εικονική επιχείρηση . Άλλωστε, τα παιδιά προχώρησαν μόνα τους στην τυποποίηση εξαιρετικά παρθένου λαδιού και αγουρέλαιου, σε συνδυασμό με τα βότανα. Το λάδι προέρχεται από τις οικογένειες των μαθητών, ενώ το αγουρέλαιο τους το διέθεσε ο διευθυντής του σχολείου κ. Κώστας Κωνσταντούλας.

Τα παιδιά εργάστηκαν σκληρά όλο αυτό το διάστημα, με τη βοήθεια των καθηγητών τους, της κας Δήμητρας Σεϊντή, της κας Διονυσίας Πατσούρη, της κας Ελισάβετ Καραγιάννη, του κ. Γιάννη Μανδραβέλη και του κ. Νίκου Χολέβα.

«Όλη αυτή η διαδικασία μας ικανοποίησε, αλλά παράλληλα μας στεναχώρησε κιόλας. Και αυτό γιατί όλο αυτό το διάστημα ήρθαμε σε επαφή με πολλές τοπικές επιχειρήσεις και οι περισσότερες το είδαν θετικά, βρέθηκαν όμως δύο επιχειρήσεις που είδαν ανταγωνιστικά την προσπάθειά μας. Από τη μία μας χαροποίησε γιατί αναγνωρίστηκε η ποιότητα της δουλειάς μας, από την άλλη όμως μας δυσαρέστησε το γεγονός ότι είδαν ανταγωνιστικά ένα σχολείο» υπογράμμισε ο διευθυντής του σχολείου κ. Κώστας Κωνσταντούλας.

Την Παρασκευή η αντιπροσωπεία που θα εκπροσωπήσει το σχολείο θα απαρτίζεται από εννέα μαθητές και δύο καθηγητές και όλοι προσδοκούν για το καλύτερο.

Πηγή: Εφημερίδα Πατρίς

ypaideias
digi school
Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο
Τεχνική Στήριξη
Saferinternet.gr