Αμαλιάδα

1ο βραβείο για το project "Ολυμπία Ήλιδα"

Πρωτιά για το 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας στο διαγωνισμό AgroWeb, που έρχεται ως επιβράβευση της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται στο συγκεκριμένο σχολείο από εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι τα επαγγελματικά λύκεια έχουν να προσφέρουν πολλά στο χώρο της εκπαίδευσης και παρά τα «χτυπήματα» που δέχονται σε κεντρικό επίπεδο και την προσπάθειά υποβάθμισής τους, εξακολουθούν να προσφέρουν υψηλές υπηρεσίες.

Ο διαγωνισμός στον οποίο διακρίθηκε το 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, αφορά στην προώθηση τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων μέσω διαδικτύου και διοργανώνεται σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και στην Ελλάδα την ευθύνη έχει η ΕλληνοΓερμανική Αγωγή.

Μικροί επιχειρηματίες

Το 2ο ΕΠΑ.Λ. Αμαλιάδας κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση σε Πανελλαδικό επίπεδο, συμμετέχοντας με την εικονική επιχείρηση «Ολυμπία Ήλιδα».

Είναι η επιχείρηση που δημιούργησαν κατά την διάρκεια του σχολικού έτους οι μαθητές με τη βοήθεια των καθηγητών τους, παρασκευάζοντας και τυποποιώντας λάδι και αγουρέλαιο. Τη δουλειά τους την είχαν παρουσιάσει και στο 2ο Φεστιβάλ ?Κερνάμε Ελλάδα? στο κλειστό της Αμαλιάδας.

Το βραβείο το οποίο απέσπασαν στο διαγωνισμό, περιλαμβάνει έπαθλο για τους συμμετέχοντες μαθητές και συμμετοχή του συντονιστή εκπαιδευτικού σε Πανευρωπαϊκό Θερινό Σχολείο που θα υλοποιηθεί τον Ιούλιο 2014.

Το θερινό σχολείο θα έχει θέμα την περιβαλλοντική εκπαίδευση και την σύνδεση του σχολείου με την αγορά εργασίας μέσω της ανάπτυξης project εικονικής επιχειρηματικότητας, διοργανώνεται από την Ελληνογερμανική Αγωγή και πραγματοποιείται με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  και συμμετέχουν εκπαιδευτικοί από 13 χώρες.

Επιβράβευση των κόπων

Σχολιάζοντας το συγκεκριμένο βραβείο ο διευθυντής του σχολείου κ. Κώστας Κωνσταντούλας ανέφερε:

«Αυτό το βραβείο κλείνει μια πολύ ιδιαίτερη χρονιά για το σχολείο μας με ένα πολύ καλό και ευχάριστο τρόπο. Περιμένουμε τους μαθητές μας τον Σεπτέμβριο για να τους απονείμουμε μαζί με τους καθηγητές τους το έπαθλο για αυτήν την σημαντική διάκριση. Η δικαίωση και επιβράβευση των κόπων μιας ολόκληρης χρονιάς έρχεται σαν αποτέλεσμα μιας ομαδικής προσπάθειας και ενός εξαιρετικού κλίματος που δημιούργησαν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του 2ου ΕΠΑ.Λ. Αμαλιάδας».

Ο κ. Κωνσταντούλας αναφέρθηκε και στη γενικότερη λειτουργία του σχολείου και υπογράμμισε:

«Παρά τον ακρωτηριασμό που υπέστη το σχολείο πριν ένα χρόνο με την κατάργηση των ειδικοτήτων Νοσηλευτικής και Βρεφονηπιοκόμων, με εννέα καθηγητές σε διαθεσιμότητα και 40 μαθητές να αναγκάζονται να αλλάξουν ειδικότητα, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του σχολείου πείσμωσαν κοίταξαν μπροστά, δούλεψαν και τα αποτελέσματα τους δικαίωσαν. Δύο ιδιαίτερα θετικά σημεία ήταν η λειτουργία Γεωτεχνικού τομέα μετά από 15 χρόνια στον Νομό Ηλείας και η λειτουργία ειδικότητας Τουριστικών επαγγελμάτων για πρώτη φορά στην πόλη της Αμαλιάδας. Το σχολείο υλοποίησε με εξαιρετική επιτυχία περισσότερες από 30 δράσεις, οι μαθητές σημείωσαν πολύ καλές επιδόσεις στα μαθήματα και ήδη από τα πρώτα σημεία που έχουμε, αναμένουμε σημαντική αύξηση του μαθητικού δυναμικού για την επόμενη χρονιά. Θυμίζω ότι στη νέα χρονιά θα λειτουργήσουν 6 ειδικότητες στους τομείς Οικονομίας Διοίκησης και Γεωπονίας Διατροφής. Πάγιο και διαχρονικό αίτημα του σχολείου μας είναι η επαναλειτουργία του τομέα Υγείας Πρόνοιας».

Πηγή: PatrisNews

ypaideias
digi school
Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο
Τεχνική Στήριξη
Saferinternet.gr